Basistraining monitoring

Let op! Niet UMCG-medewerker? Klik hier

De nieuwe data voor 2024 zijn bekend. Inschrijven is nog niet mogelijk. Meld je aan als volger en je ontvangt bericht als de inschrijving is geopend.

Om de kwaliteit van onderzoek en de veiligheid van patiënten te verhogen en te borgen is monitoring van al het mensgebonden onderzoek door een onafhankelijke monitor gewenst. De monitor inventariseert de risico’s van de studie, bepaalt op basis daarvan welke monitoring nodig is, stelt een monitorplan op en voert monitorvisites uit.

Doelgroep
Onderzoekers en onderzoeksmedewerkers die voldoen aan het volgende profiel:
• Biomedische/paramedische/medische opleiding (minimaal HBO-denkniveau)
• Ervaring in WMO-plichtig onderzoek in de rol van onderzoeker of onderzoeksmedewerker
• GCP- of BROK-gecertificeerd
• Nederlandse taal beheersend, voldoende kennis van de Engelse taal
• Accuraat, resultaatgericht, communicatief vaardig en assertief
• Opdracht voor monitoring van een specifieke studie van een andere onderzoeker (andere afdeling en andere onderzoeksgroep)

Als je niet aan alle eisen voldoet, maar wel graag mee wil doen, neem dan contact op met Denise Mailly van de Service Desk CRO:
(e) d.mailly@umcg.nl

Doel
Aan het einde van de training ben je in staat om als zelfstandig monitor te opereren in investigator initiated, mensgebonden onderzoek met een verwaarloosbaar risico.

Duur
De training bestaat uit zes dagdelen. Naast verplichte aanwezigheid op deze dagdelen voer je een aantal individuele huiswerkopdrachten uit. Wij verwachten dat je na vijf dagdelen training het geleerde in je eigen praktijk gaat toepassen. Op de zesde trainingsdag (de ‘terugkomochtend’) gaan we in op jouw ervaringen.

Docent
Service Desk CRO
Mw. drs. D. Mailly, Senior Research Consultant - contactpersoon

Het certificaat is vier jaar geldig. Daarna is hercertificering nodig. Als er gedurende een jaar geen monitoringwerkzaamheden zijn verricht, komt het certificaat te vervallen.

Organisatie
Service Desk CRO

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 545,- per persoon.

UMCG-medewerkers
Voor UMCG-medewerkers geldt dat de deelnamekosten worden gefinancierd door Service Desk CRO, behoudens een eigen bijdrage van € 50,-.

Wanneer je je inschrijft voor deelname aan een activiteit ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

€545,00

Onderdelen

  1. event

    Basistraining monitoring

    Programma Tijdens deze training worden onderzoekers en onderzoeksmedewerkers getraind om zelfstandig de rol van monitor te kunnen vervullen in mensgebonden onderzoek met een verwaarloosbaar risico.