Coachend begeleiden van leerlingen en stagiairs

Let op! Niet UMCG-medewerker? Klik hier

Binnen de basiscursus werkbegeleiding is aandacht besteed aan verschillende competenties van de rol van werkbegeleider. In deze vervolgtraining wordt dieper ingegaan op de coachende rol. Een coachende stijl brengt de leerling in beweging, waardoor deze als (toekomstig) beroepsbeoefenaar tot betere resultaten kan komen.

Doelgroep
Werkbegeleiders in de gezondheidszorg die in het bezit zijn van een diploma op niveau 4 of 6, of beschikken over vergelijkbaar werk- en denkniveau.

Doel
Na afloop van deze training:
• kun je met je eigen communicatie bewust het gedrag van je leerlingen effectief beïnvloeden,
• heb je een begin gemaakt met het toepassen van coachingsvaardigheden.

Duur
De training bestaat uit 4 dagdelen, verdeeld over twee dagen.

Docent
Alwin Coolen

Toelating
Je bent minimaal één jaar werkzaam in het huidige werkveld en hebt ervaring met het begeleiden van stagiairs / leerlingen. Gedurende de training begeleid je een stagiair of leerling.

Een voorwaarde om te starten met deze vervolgcursus is dat je de basiscursus werkbegeleiding gevolgd hebt (dit mag ook elders zijn geweest). Daarnaast verwachten we dat je beschikt over een aantal basiscompetenties rondom:
• Non-verbale communicatie
• Observeren versus interpreteren
• Vragen stellen
• Luisteren, samenvatten en doorvragen (LSD)
• Feedback geven en ontvangen

Accreditatie
Deze training is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister KNMG, V&V en VSR. Het aantal accreditatiepunten vindt u in het online register.

Let op! Geef eenmalig je registernummer op in het LMS om de accreditatiepunten te kunnen bijschrijven. Zie hier hoe je dat doet.

Kosten
Deelname aan deze training kost € 570,- per persoon. Voor UMCG-medewerkers geldt dat deelname gefinancierd wordt vanuit het Stagefonds.

Meer informatie
Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
Secretariaat School of Nursing and Health
(t) 050 36 170 13 (e) sonh@umcg.nl

Wanneer je je inschrijft voor deelname aan een activiteit ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

De ontwikkelingen rondom het nieuwe Coronavirus kunnen van invloed zijn op het onderwijs dat we plannen. We volgen de ontwikkeling en het beleid nauwgezet en haken hierop aan, bijvoorbeeld door locatie, groepsgrootte of werkvormen aan te passen.

€570,00

Onderdelen

  1. event

    Coachend begeleiden van leerlingen en stagiairs