Niet UMCG-medewerker? Klik hier
Het vakgebied oncologie ontwikkelt zich razendsnel. Als zorgprofessional kom je regelmatig in aanraking met oncologiepatiënten. Ook als je niet werkzaam bent op een oncologieafdeling.
In deze bijscholing maak je kennis met de verschillende aspecten van de oncologische zorg en de diverse behandelvormen. Ook besteden we aandacht aan de psychosociale aspecten van de patiënt en hoe hiermee om te gaan. Het klinisch redeneren vormt het uitgangspunt bij de lessen.
Dag 1 - Het ontstaan van kanker, diagnosestelling en oncologische chirurgie
Dag 2 - Chemo-, radio- en protonen, immuno- en doelgerichte therapie
Dag 3 - Palliatieve zorg
Dag 4 - Leeftijdsspecifieke zorg en ketenzorg
Dag 5 - Late effecten van een kankerbehandeling
Dag 6 - Coping en communicatie
Doelgroep
Zorgprofessionals die in aanraking komen met oncologische patiënten.
Docent
Marlies Kanters en Klaaske Reitsma, docenten, Wenckebach Instituut UMCG
Accreditatie
Deze bijscholing is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V. Het aantal accreditatiepunten vind je in het online register.
Kosten
De kosten voor deelname zijn nog niet bekend.
Meer informatie
Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
School of Nursing & Health
(t) 050-36 17013 (e) zorgopleidingen@umcg.nl
Programma Lesdata Meer informatie over de lesdata volgt. Lesdag 1 Het ontstaan van kanker, diagnosestelling en oncologische chirurgie Lesdag 2 Chemo-, radio- en protonen, immuno- en doelgerichte therapie Lesdag 3 Palliatieve zorg Lesdag 4 Leeftijdsspecifieke zorg en ketenzorg Lesdag 5 Late effecten van een kankerbehandeling Lesdag 6 Coping en communicatie Locatie Onderwijscentrum UMCG Docent Paula Battjes, docent, Wenckebach Instituut UMCG