Train de trainer - Advanced Life Support (ALS)

Let op!
Niet UMCG-medewerker? Klik hier
o Schrijf je eerst in
o Voer vervolgens je kostenplaats (referentiecode) of factuuradres in bij je Cursusaanvragen

In deze training leert u de vaardigheden die nodig zijn om een goede ALS-training te kunnen geven. De volgende onderdelen komen uitgebreid aan bod:

  • relevante theorie met betrekking tot ALS en didactiek
  • het toepassen van deze theorie in een gesimuleerde omgeving

De training is ontwikkeld in het samenwerkingsverband van Martini ziekenhuis, Medisch Centrum Leeuwarden, UMCG en Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden.

Doelgroep
Artsen en verpleegkundigen die op enige wijze betrokken zijn of gaan zijn bij het geven of ontwerpen van ALS-trainingen in een ziekenhuissetting.

Toelating
Ervaring als lid van een ALS-team in een ziekenhuissetting is een vereiste. U beheerst de deelvaardigheden BLS, luchtwegmanagement, defibrilleren en plaatsen van IV/IO-toegang.

Kosten
Deelname aan deze training kost € 710,- per persoon.

Meer informatie
Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
School of Nursing & Health | Onderwijsadministratie Zorgopleidingen
(t) 050 - 36 17013 (e) sonh@umcg.nl

Wanneer je je inschrijft voor deelname aan een activiteit ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

De ontwikkelingen rondom het nieuwe Coronavirus kunnen van invloed zijn op het onderwijs dat we plannen. We volgen de ontwikkeling en het beleid nauwgezet en haken hierop aan, bijvoorbeeld door locatie, groepsgrootte of werkvormen aan te passen.

€710,00

Onderdelen

  1. event

    Train de trainer - Advanced Life Support (ALS)

    Programma 2 dagen van 09.00-17.00 uur Inhoud Tijdens de twee cursusdagen ligt de nadruk op het toepassen van de in de voorbereiding opgedane kennis. Daarbij is veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en zodoende van elkaar te leren. Door te oefenen met de aangeleerde didactische vaardigheden wordt u zich bewust van uw rol als ALS-trainer. De cursusleiders geven u regelmatig een kijkje in eigen keuken, zodat u enkele didactische basisprincipes leert herkennen en gebruiken in uw eigen trainingen. De voorbereiding bestaat uit een e-learning over ALS en documentatie over didactische vaardigheden in het simulatieonderwijs (ongeveer zes uur). Voorafgaand aan de training ontvangt u een link naar de elektronische leeromgeving. Vergeet niet je kostenplaats (referentiecode) of factuuradres in te voeren bij je Cursusaanvragen, anders is je inschrijving ongeldig! Instructie voor niet UMCG-medewerkers.

  2. artikel

    Studiewijzer - Train de trainer Advanced Life Support (ALS)

    Je vindt hier informatie over wat je gaat leren, waarom je dit gaat leren, hoe je dit gaat leren.

  3. e-learning

    Train de trainer Advanced Life Support (WIOO)

    Deze e-learning bevat al het materiaal wat je nodig hebt om je te kunnen voorbereiden op de lesdagen Train de Trainer ALS. De doorlooptijd van deze module is ongeveer 120 minuten. Studieduur: 6-8 uur. Deze e-learning is gemaakt door het cluster Bij- en Nascholing van het WIOO. De eindverantwoordelijkheid voor de inhoudelijke kwaliteit, en het actueel houden, van de content ligt bij dit cluster. Voor inhoudelijke vragen kun je een e-mail sturen naar Roelie Sitepu. Voor functionele vragen kun je een e-mail sturen naar e-learning@umcg.nl. Druk op ‘Module starten’ om te beginnen.

  4. e-learning

    Advanced Life Support (L-NL G-NL15) (E-Xpert)

    De module is geschikt voor alle artsen en verpleegkundigen die te maken kunnen krijgen met een reanimatie in het ziekenhuis. De richtlijnen conform de Nederlandse Reanimatieraad worden stap voor stap doorlopen aan de hand van opgaven, een interactieve casus en interactieve 3D simulaties. De e-learningmodule biedt een optimale voorbereiding en deels zelfs vervanging voor de periodieke ALS- herhalingslessen. Dit is een Nederlandstalige e-learning gebaseerd op de richtlijn van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) uit 2015. De minimumscore is 80%. Accreditatiepunten V&VN: 3 punten. Zie handleiding. Deze e-learning is conform landelijke richtlijnen. In een aantal e-learnings worden op bepaalde punten mogelijkerwijs afgeweken van de werkwijzen zoals beschreven in de UMCG protocollen. De UMCG protocollen zijn in deze gevallen echter altijd leidend. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar e-learning@umcg.nl. Druk op ‘Module starten’ om te beginnen.

  5. e-learning

    Advanced Life Support Kind (L-NL G-NL15) (E-Xpert)

    De module e-Xpert: Basic Life Support Kind behandelt de reanimatie van het kind conform de richtlijnen van de NRR. Deze module omvat naast vele interactieve oefeningen ook een 3D simulator om de protocollen die ten grondslag liggen aan de BLS te oefenen. Deze module is geschikt voor alle medisch professionals die mogelijkerwijs in aanraking komen met een reanimatiesituatie waarbij een kind is betrokken. Dit is een Nederlandstalige e-learning gebaseerd op de richtlijn van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) uit 2015. De minimumscore is 80%. Accreditatiepunten V&VN: 8 punten. Zie handleiding. Deze e-learning is conform landelijke richtlijnen. In een aantal e-learnings worden op bepaalde punten mogelijkerwijs afgeweken van de werkwijzen zoals beschreven in de UMCG protocollen. De UMCG protocollen zijn in deze gevallen echter altijd leidend. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar e-learning@umcg.nl. Druk op ‘Module starten’ om te beginnen.