Sekse | Gender | Aanhouden Lichamelijke Klachten (ALK) | UMCG
Uitleg cursusgebruik LMS:
o Klik op 'Inschrijven'of 'Start de cursus'
o Doorloop de Registratie (voor externen)
o Je kunt nu de e-learning doorlopen
Artsen en andere hulpverleners zijn zich vaak onvoldoende bewust van de gendersensitieve aspecten van klachten en aandoeningen. Er zijn man-vrouwverschillen in de epidemiologie, etiologie, presentatie van klachten, communicatie en het omgaan met klachten. Daarom is een gendersensitieve benadering van de patiƫnt met ALK belangrijk.
Deze e-learning richt zich op het bewustmaken van het belang van sekse en gender bij de aanpak van Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK). Bij ALK spelen zowel sekse- en genderverschillen in biologische, psychologische als sociale factoren een rol. Kennis hierover verbetert de kwaliteit van de zorg.
Je krijgt in deze e-learning informatie over man-vrouwverschillen op het gebied van ALK. ALK zijn klachten die minstens enkele weken duren en het functioneren beperken of lijdensdruk veroorzaken. Het kan gaan om klachten in de context van een (adequaat behandelde) ziekte of klachten in de afwezigheid van een bekende ziekte
Leerdoel
Na het doorlopen van deze e-learning ben je in staat om: Man-vrouwverschillen aan te wijzen in de prevalentie en oorzaken van ALK; Gender bias in communicatiepatronen te herkennen; Gender-gerelateerde factoren te identificeren die van belang zijn bij de benadering van patiƫnten met ALK.
Doelgroep
Alle zorgverleners die meer willen leren over sekse, gender en ALK (Artsen van alle specialismen, psychologen, fysio- en oefentherapeuten, POH-GGZ, vaktherapeuten, verpleegkundig specialisten).
Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Judith Tommel.
Voor functionele vragen kun je een e-mail sturen naar e-learning@umcg.nl.
Wanneer je je inschrijft voor deelname aan een activiteit ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.