Pijn | Herkenning en Behandeling | Aandachtsvelder | WIOO
Klik op 'lees meer' voor de volledige tekst
Let op: Om je in te schrijven voor de cursus Herkenning en behandeling van pijn voor verpleegkundigen, klik op deze link: https://www.aanmelder.nl/pijnverpleegkundigen/subscribe?survey_id=184648
In deze cursus krijg je als aandachtsvelder pijn een theoretisch kader aangereikt wat je zal helpen pijn beter te begrijpen en verklaren. Daarnaast doe je oefeningen die je helpen je eigen klinische vaardigheden (en die van je collega's) te verbeteren.
De kennis en competenties die je verwerft, helpen je bij de verpleegkundige pijndiagnostiek en het vertalen van je bevindingen naar een passende pijnbehandeling.
Hoe je op een veilige en effectieve manier verpleegkundige zorg kunt bieden aan patiënten met pijn leer je in de cursus 'Pijn, herkenning en behandeling in het UMCG'.
Doelgroep
De cursus is primair bedoeld voor de aandachtsvelders pijn, als er nog plaatsen beschikbaar zijn kunnen ook andere deelnemers geplaatst worden.
Doel
Deze tweedaagse cursus is ontwikkeld met de ambitie de verpleegkundige zorg rondom de patiënt met (mogelijke) pijn te verbeteren. Binnen deze ambitie is de aandachtsvelder pijn een verpleegkundige die op de eigen afdeling een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen, uitvoeren en borgen van kwalitatief goede pijnzorg. Om dit doel te bereiken moet de aandachtsvelder enerzijds pijn binnen een theoretisch kader kunnen benaderen en begrijpen. Anderzijds moet de aandachtsvelder op de verpleegafdeling de gewenste klinische interventies uit kunnen voeren.
Na deze cursus kun je op je afdeling een rol spelen bij:
o het coachen van collega's
o het overdragen van kennis
o het bijdragen aan een rationele evidence based organisatie en uitvoering van de pijnzorg
Inhoud
Theoretische verdieping wordt vooral aangeboden in de vorm van flitscolleges die voorafgaand aan de cursus door de student gevolgd worden. In de lessen zelf ligt het accent vooral op het trainen van vaardigheden die nodig zijn om in de praktijk goede pijnzorg te kunnen leveren. De lessen worden verzorgd door verschillende docenten die expert zijn binnen het betreffende vakgebied.
Onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden zijn de anatomische en fysiologische aspecten van pijn, vormen van pijn, de verschillende (niet)farmacologische behandelmogelijkheden, het meten van pijn en het begeleiden van collega's.
Duur
De totale duur van de cursus bedraagt 32 studie belastingsuren, 16 uur voor de voorbereidende opdrachten en 16 uur klassikaal onderwijs.
Kosten
De kosten voor deelname worden gefinancierd vanuit het Algemeen Opleidingsbudget.
Meer informatie
Mail naar nascholing@umcg.nl
De content in deze cursus is gemaakt door, en valt onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Anesthesiologie van het UMCG.
Wanneer je je inschrijft voor deelname aan een activiteit ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.