Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

Let op! Niet UMCG-medewerker? Klik hier

Mensen leven vaak voor een deel op de automatische piloot, waardoor je stress of stressveroorzakende factoren soms moeilijk herkent of verandert. Veel collega’s kennen periodes van ‘op routine’ de dagelijkse activiteiten uitvoeren en tegelijkertijd piekeren of bezig zijn met het verleden of de toekomst. Periodes van te druk zijn en steeds maar doorgaan. In situaties van stress, ongemak of ziekte is die neiging er meestal nog meer. Dit kan leiden tot lichamelijke en/of psychische klachten. Mindfulness helpt je om met meer aandacht bij de gebeurtenis van het moment te zijn. Zo ontstaat er geleidelijk meer bewustzijn van verschillende (stress)patronen en leven op de automatische piloot. Dit geeft je ruimte om (andere) keuzes te maken.

Deelnemers over de cursus:
“De cursus is hard werken, maar nu hoef ik niet meer te ploeteren”

“Hoe kunnen 8 weken blijvende verandering in een mens creëren! Ik heb zichtbare toename van geluk, concentratie, rust en positivisme ervaren. Makkelijk toepasbaar in het dagelijks leven: just breathe!”

“De cursus mindfulness is voor mij erg leerzaam geweest door stil te leren staan en te kijken wat er is. Ik heb weer leren luisteren naar mezelf. Het heeft mijn blik geopend en vertrouwen gegeven over de toekomst. De cursus heeft mij veel rust gebracht, en geleerd milder te zijn naar mezelf."

Doelgroep
Alle UMCG-medewerkers en andere zorgprofessionals

Doel
Na afloop van de training heb je meer inzicht in je eigen gedrag en kun je effectiever komen tot gewenste gedragsveranderingen. Hierdoor kun je:

  • patronen die stress kunnen veroorzaken herkennen en veranderen
  • op een andere manier omgaan met stressvolle situaties
  • lichamelijke en/of psychische klachten verminderen
  • meer balans brengen in je leven en met mildheid en humor met jezelf omgaan
  • bewuster en minder vanuit de automatische piloot reageren
  • prettige gebeurtenissen eerder opmerken en er meer van genieten

Duur
Deze training bestaat uit negen bijeenkomsten.

Docent
Greta Antuma, mindfulnesstrainer (categorie 1), gespreksleider en trainer spiegelbijeenkomsten
Gillian Kreugel, verpleegkundig consulent

Kosten
Deelname aan deze training kost € 540,- per persoon. Voor UMCG-medewerkers geldt dat deelnamekosten worden gefinancierd vanuit het COB.

Meer informatie
Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
Postgraduate School of Medicine
(t) 050-3610265 (e) paog@umcg.nl

De ontwikkelingen rondom het nieuwe Coronavirus kunnen van invloed zijn op het onderwijs dat we plannen. We volgen de ontwikkeling en het beleid nauwgezet en haken hierop aan, bijvoorbeeld door locatie, groepsgrootte of werkvormen aan te passen.

Wanneer je je inschrijft voor deelname aan een activiteit ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

€540,00

Onderdelen

  1. event

    Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)