Suïcidepreventie UCP (E-learning)

Uitleg cursusgebruik LMS:
o Klik op Inschrijven
o Vind het cursusmateriaal onder het tabblad Onderdelen
o Schrijf je in voor de voor jou bedoelde training bij Onderdelen/Events

Omschrijving
De cursus suïcidepreventie bestaat uit een e-learning die theoretische achtergronden van suïcidaal gedrag belicht en een vaardigheidstraining. Binnen deze omgeving kunt u de e-learning doorlopen, die circa 60 minuten in beslag neemt. Indien de e-learning is afgerond kunt u zich opgeven voor de vaardigheidstraining, waarvoor u dan apart een uitnodiging krijgt.
Beide onderdelen zijn gebaseerd op de PITSTOP suïcidepreventietraining, die ontwikkeld is door 113 zelfmoordpreventie en de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Contact
Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij één van de cursusleiders, Laura van der Wal l.l.van.der.wal@umcg.nl of Cor Geertsema c.p.geertsema@umcg.nl

Wanneer je je inschrijft voor deelname aan een activiteit ga je akkoord met de Algemene voorwaarden.

De content in deze cursus is gemaakt door, en valt onder de verantwoordelijkheid van het Universitair Centrum Psychiatrie van het UMCG.

Deze cursus is gratis

Onderdelen

  1. e-learning

    PITSTOP suïcide training (EXTERN gebruik) mei 2021 (UCP)

    Bekend zijn met de Multidisciplinaire Richtlijn diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag, Studieduur: 75 minuten. Deze e-learning is gemaakt door het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP). De eindverantwoordelijkheid voor de inhoudelijke kwaliteit, en het actueel houden, van de inhoud ligt bij deze afdeling. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Cor Geertsema of Laura van der Wal. Voor functionele vragen kun je een e-mail sturen naar e-learning@umcg.nl. Klik op "Module starten" om de e-learning te openen.